Egész életében küzdött a súlyával Michael Watson, de végül csak akkor döntött úgy, hogy változtat életmódján, mikor középiskola másodévén a tükörben viszontlátta magát – írta az abc News. A cantoni fiatal elhatározta, minden nap gyalogolni fog az iskolába és onnan haza, ami valamivel több, mint 40 perc mozgást jelent.

És be is tartotta. Minden nap gyalogolt, függetlenül attól, hogy éppen forróság volt, esett vagy havazott.

Amikor busszal mentem még az iskolába, és valaki mellé le akartam ülni, mindig azt mondták, hogy menjek el onnan, mert túl nagy vagyok. Mikor elkezdtem sétálni, azt se tudtam, mikor jön a busz, és ez volt a motivációm: kénytelen vagyok gyalogolni

– emlékezett vissza. Emellett az étrendjén is változtatott, az apukája segítségével tanulta meg, hogyan kell kiszámítani a kalóriákat, a korábban megszokott gyorséttermi ételeket pedig salátára, zabkására és levesre cserélte.

Borzasztó nehéz volt, főleg az elején. A mérlegre lépés motivált. Láttam, hogy 132 kiló vagyok, és azt mondtam magamnak, legyen öt kilóval kevesebb, Michael, menni fog!

Az életmódváltozás kezdetén még 147 kiló volt, most viszont már csak 95 kilót nyom.

A gyaloglás mellett ma már otthon súlyokkal is edz.

Elvesztettem a bizonytalanságom nagy részét is a súlyom mellett. Dolgozol rajtra, és eléred, fantasztikus érzés.

A fiú – aki most ballag majd el a középiskolájából – változására diáktársai és tanárai is felfigyeltek. Még egy iskolai díj jelöltjei közé is felkerült.

Call Now Button