Tudjuk és hisszük, hogy nem az elhízás a betegség, hanem a túlevés. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy számos program, ami csak a testsúly csökkentésére összpontosít eleve kudarcra van ítélve. Ezeknél a fogyókúráknál a célsúly elérését követően, ha a fogyás során nem történt életmódváltás, mely viselkedésterápiás elemek alapján valósult meg, a testsúly ismét növekedni fog. Mi a túlevésre összpontosítunk.

A túlevésnek számos oka lehet. Sokan hiánypótlásként esznek. Már csecsemőkorban elrontottak bennünket szüleink, illetve mi is elrontottuk gyermekeinket: az ágyában síró csecsemőt ki ne venné fel azonnal és ne adna neki cumisüvegből enni, mert biztos éhes! Holott lehet hogy csak szeretetre, érintésre vágyik. Ezzel már csecsemőkorban mélyen beültetjük a gyermekek lassan kialakuló és formálódó viselkedésmintájába, hogy ha szeretetre van szükségük akkor étellel szeretet is érkezhet. Felnőttkorban aztán ez megbosszulja magát: egy válás, közeli családtag elvesztése vezethet ahhoz, hogy tudatalattink beinduljon és jelezzen: ha szeretetre van szükséged EGYÉL!

Az érzelmi evőknél a stressz, a szomorúság, az öröm, vagy akár az izgalom, izgatottság okoz éhségérzetet.

Mindezen tényezők miatt fontos, hogy feltárjuk ezeket a okokat a háttérben, és segítsük elő a kóros, régóta berögződött, nem hasznos viselkedésnormák korrigálását.

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy az eredményeket soha nem mi, hanem TI éritek el. A testsúly csökkentése olyan, mint megmászni egy magas hegyet. A modern tudományos eredmények felhasználásával nem mi mászunk fel helyetted a hegyre, de korszerű hegymászó felszerelést tudunk biztosítani és térképet is adunk hozzá, hogy merre menj, hogyan mászd meg az előtted álló magasságot. Látjuk, és tudjuk, hogy melyik utat kerüld el, melyik tűnik kezdetben nehezebbnek, de végül gyorsabbnak és érd el a csúcsot jelentő célt.

Call Now Button