Május első felében végzett online kutatást a Nébih, a TÉT Platform Egyesület, és a Debreceni Egyetem többek között arról, hogyan alakultak a háztartások vásárlási szokásai, de még az is kiderült, átlagosan mennyit híztak az emberek a bezártság alatt, írja az Infostart. A kérdőívet több mint 3000 ember töltötte ki, így egy nagy, reprezentatív mintát kaptak a kutatók.

A kutatás legfontosabb üzenete az volt, hogy a mostani időszakot sokan kihasználták arra, hogy elkezdjenek sütni-főzni, elkezdjenek egészségesebben táplálkozni és odafigyeljenek az élelmiszer-biztonsági feltételek betartására

– mondta InfoRádióban Kasza Gyula, a kutatás vezetője. Hozzátette, hogy az is kiderült, addig mondta minden szakember a fontos kézmosást, kézfertőtlenítést, hogy az tényleg vissza is jött a gyakorlatba.

Míg korábban heti 2-3 alkalommal is elmentek bevásárolni egy háztartásból, és leginkább nem online rendeléssel vásároltak, a járvány alatt ez átlag heti egyre csökkent. A cikk hozzáteszi, hogy egy hétre tervezett bevásárlásra áttérés minden bizonnyal tudatosabb vásárlást feltételez. És megnőtt a hosszabban eltartható, csomagolt élelmiszerek fogyasztása. Kevesebb fogyott viszont az alkoholból és az energiaitalokból például.

Mivel kevesebbet mozogtak az emberek, ezért a kitöltött kérdőív alapján elmondható, hogy

ÁTLAGOSAN EGY KILÓT HÍZTAK A MAGYAROK A JÁRVÁNY IDEJE ALATT.

Volt, aki többet is. És minden tizedik ember viszont többet mozgott.

Fogyni szeretne? Lépjen velünk kapcsolatba!

bővebben: optiweight.hu/dokumentumok/
Kategória: OptiWeight

Call Now Button